Раздялата –загуба и смърт или ново начало

В този четиридневен уъркшоп темата на психотерапевтична работа ще бъде РАЗДЯЛАТА – процес, представата за който ни плаши много, защото често е алюзия за смърт. Раздялата ни предизвиква да излезем от познатото, да се изправим срещу най-големите си страхове, да пуснем контрола над предвидимостта и да изследваме какво ще ни донесе непознатото. 

Понякога стоим в неудовлетворителни, дори разболяващи ни взаимоотношения, обслужвайки огромния страх от Края, без да допускаме дори новите възможности на Началото. Боравим с едни и същи поведения, познаването на които ни дават относителна сигурност, но така се лишаваме от разширяване.

Понякога краят е изключително болезнен и опустошителен, защото от нас завинаги си тръгват любими хора и тогава спасителна е единствено надеждата ни, че ще се видим в друго измерение. В тези наистина опустошителни преживявания е добре да търсим ресурс, с който да продължим да живеем и да се изпълваме в настоящето.

Ще работим върху раздялата във всякакви форми – с хора, с вярвания, с неработещи в наша полза взаимоотношения и поведения, с интернализирани в нас образи и аспекти. 

Ще акцентираме върху преминаването от едното в другото, върху паузите, интервалите между промените. Ще се опитаме да разберем кое пречи и кое ни помага в преходите. Защото между всеки наши две дейности има интервал и точно в него можем да осъзнаем дълбоката същина на всичко.

Работилницата е структурирана така, че да отделяме поне два часа в два от дните за ходене в гората. Необходими са туристически или спортни обувки.
 

Водещ:

Дора Прангаджийска

Тръгване

Четвъртък 01.06 – 10.00 часа от офиса на Дора – бул. "Янко Сакъзов" №1

Такса за участие

Ранно записване до 10.05.2023г. - 675 лв. в двойна стая или 765 лв. в единична стая
Късно записване до 20.05.2023г. – 775 лв. в двойна стая или 865лв. в единична стая

 /Цената е за три нощувки със включена закуска, обяд, вечеря /
 хотел „Света Екатерина“Рибарица https://hotelsvetaekaterina.com

Записване:

0888 331173 - Катя Мирославова

Записването става след превеждане на цялата такса.

Банкова сметка:
„Юробанк България“ АД
Титуляр: „Психотерапевтичен и обучителен център АЛМА“ ООД 
Основание: Участие в уъркшоп 01.06 - 04.06.2023г.
IBAN: BG93BPBI79481062093701
BIC: BPBIBGSF
 

01.06.2023 - 04.06.2023